- Matchspel: Dela upp eleverna i par. Varje par tävlar mot varandra och kastar frisbeen från en viss utgångspunkt för att se vem som kan kasta den i korgen med minst kast. Den som når korgen med minst kast vinner hålet. Vinnaren är den spelare som vinner flest hål. Kom överens om antalet hål som ska tas innan start.
- Kedjelek: Dela in eleverna i två grupper. Eleverna i varje grupp bildar en rad och kastar frisbeen från person till person tills den når korgen. Varje spelare kastar frisbeen till en annan spelare i kö innan den slutligen kastas till korgen. Det lag som kommer i mål först vinner.
- Poängjakt: Bestäm antalet korgar som ska spelas och placera poängmarkörer på de korgar som är i spel. Eleverna turas om att försöka kasta frisbeen i olika korgar för att samla poäng. Varje korg har ett specifikt poängvärde, och spelaren med flest poäng vinner.
- Skott för skott: Varje elev får endast ett kast per hål och måste försöka kasta frisbeen så nära korgen som möjligt. Den som kastar frisbeen närmast korgen vinner hålet.
- Runt omkring: Eleverna kastar frisbeen från en utgångspunkt och försöker nå så många korgar som möjligt under en viss tid. Den som når flest korgar inom tidsramen vinner.
- Hinderbana: Eleverna ska kasta frisbeen genom olika hinder på vägen till korgen. Detta kan inkludera träd, buskar och andra naturliga hinder. Den som når korgen med minst kast vinner.
- Målkastning: Sätt upp olika mål, det kan vara frisbeekorgarna eller rockringar på marken, koner etc. Eleverna kastar frisbeen på olika mål för att träna precision. Den som träffar målen flest gånger vinner.
- Längsta kasttävling: Eleverna kastar frisbeen så långt de kan, och den som kastar längst vinner. Detta kan göras individuellt eller som en tävling mellan spelare eller lag.
- Ultimate Frisbee: Ett spel där två lag tävlar om att kasta frisbeen på varandra och göra mål genom att kasta den till en spelare i motståndarens målområde. Målet är att få fler poäng än motståndarlaget inom en viss tidsram.
- Dolt mål: Elever kastar frisbeen mot dolda korgar eller mål som inte är synliga från startpunkten. Det lag som hittar och träffar flest mål/eventuellt närmast målet vinner.
- Precisionstävling: Eleverna kastar frisbeen från olika avstånd och försöker träffa ett specifikt mål, till exempel en korg eller en kon
- Parspel: Dela upp eleverna i par. Laget måste kasta frisbeen tillsammans. Det lag som använder minst kast för att nå korgen vinner. Detta är en bra övning för att öka samarbetet och kommunikationen mellan eleverna. Båda eleverna i laget måste arbeta tillsammans för att hitta den bästa strategin för att nå korgen med så få kast som möjligt.
- Frisbeebaseboll: Eleverna kastar frisbeen från en startposition och försöker nå olika baser innan frisbeen kommer tillbaka. Laget med flest poäng vinner. Spelet liknar baseball, men med en frisbee i stället för en boll. Det här spelet kan vara väldigt roligt och utmanande, speciellt när du försöker kasta frisbee över långa avstånd.
- Frisbeekarusell: Eleverna kastar frisbeen i en cirkel och försöker kasta den till varandra. När läraren blåser i visselpipan ska eleverna kasta frisbeen åt ett annat håll. Om någon tappar frisbeen eller kastar den felaktigt är de ur spelet. Spelet fortsätter tills endast en spelare återstår. Det här är en rolig övning som utmanar elevernas förmåga att reagera och koordinera.
- Frisbee golf-o-rama: Förvälj frisbeegolfkorgarna som ska "kedjas ihop" för att skapa en utmanande och rolig bana. Eleverna kastar frisbeen från startpunkten och målet är att nå korgen på så få kast som möjligt. Poäng räknas och eleven med lägst totalpoäng vinner.
- Frisbee Scrabble: Placera bokstäver runt ett spår och ge varje bokstav ett poäng. Eleverna måste kasta frisbeen för att träffa bokstäverna. När frisbeen träffar en bokstav får eleven bokstavens poäng. Eleven med högst poäng efter ett givet antal kast vinner.
- Frisbee tennis: Detta är en variant av tennis där spelarna använder en frisbee i stället för en tennisboll. En plan med ett nät sätts upp och spelarna kastar frisbeen över nätet in på motståndarens planhalva. Poäng räknas på samma sätt som i tennis.
- Frisbee Bowling: Detta spel är en kombination av frisbeegolf och bowling. En bana med korg och olika hinder sätts upp och eleverna kastar frisbeen för att försöka träffa en grupp koner. Poäng räknas på samma sätt som i bowling, och spelaren med flest poäng vinner.
- Frisbeehockey: Byt ut hockey- eller bandyklubbor mot frisbees och lägg upp en bana med mål och olika hinder. Dela in eleverna i två lag. Lagen försöker göra mål genom att kasta in frisbeen i motståndarens mål. Poäng räknas på samma sätt som i ishockey.
- Frisbee-rally: Vem kan hålla frisbeen i luften längst? Dela upp eleverna i par och paren turas sedan om att kasta frisbeen fram och tillbaka fram och tillbaka utan att den nuddar marken. Spelarna försöker slå ett långt rally och poäng räknas på samma sätt som i tennis.
- Frisbee Sumo Wrestling: Detta spel går ut på att kasta frisbeen för att försöka få den att landa i en viss zon. Elever kan använda sina kroppar för att skydda sitt område och försöka hindra motståndaren från att träffa sin zon med sin frisbee. Den eller de elever som lyckas fånga flest zoner med sin frisbee vinner.
- Disc golf scavenger hunt: Dela in eleverna i lämpliga lag och ge varje lag en lista med föremål eller uppgifter som måste hittas eller slutföras runt banan. Eventuellt kan du även plocka fram några korgar där du hänger en lapp med en uppgift som eleverna ska utföra.
- Discgolfstafett: Dela in eleverna i lag och låt dem tävla i en slags stafetttävling där varje lag ska klara banan eller det antal korgar som läraren bestämmer så snabbt som möjligt.
- Disc Golf Skills Challenge: Ställ upp en mängd olika utmaningar för eleverna att försöka slutföra, som att träffa ett mål eller kasta en disc i ett specifikt banmönster.
- Discgolf-quiz: Ställ frågor till eleverna om frisbeegolfregler, historia och teknik och belöna dem som svarar rätt.
- Discgolfturnering: Organisera en informell turnering mellan eleverna och låt dem tävla mot varandra. Detta är en aktivitet som kan vara både på individuell nivå inom klassen, men som också kan vara klass mot klass.
Du kommer långt med kreativitet och anpassning av aktiviteterna till gruppens kompetens och intressen. Det kan också vara en bra idé att involvera lokala frisbeegolforganisationer eller entusiaster för att få mer kunskap och material att undervisa med.
skapelser kan också variera beroende på andra faktorer som temperatur, vind och luftfuktighet.